Kategorier
Okategoriserade

Därför kan det vara bra att gå en valpkurs i Uppsala

Genom att gå en valpkurs lär sig både valp och hundägare att förstå varandra bättre och kan bygga en bra och hållbar relation. Här kommer några tips för er lyckliga valpägare i Uppsala.

Alla valpar behöver lära sig lite vardagslydnad och var gränsen går. Det gör dem lyckliga, lugna och harmoniska. Genom att gå en valpkurs lär sig hund och hundägare att förstå varandra bättre och kan på så vis bygga en stabil och bra relation. På valpkursen får man träna och utföra olika övningar tillsammans med sin hund. Det kan handla om att kunna gå i koppel och att inte hoppa upp på andra människor, men också att inte tigga vid matbordet eller att hunden inte får sova i soffan. De flesta valpar tycker att det är jätteroligt att gå en valpkurs eftersom de då också får möjlighet att leka och umgås med andra hundar på ett naturligt sätt.

Välj en valpkurs i närheten som har erfarna instruktörer

Vill man boka en valpkurs i Uppsala ska man vara noga med att välja en kurs med erfarna och utbildade instruktörer. Detta för att hunden ska få rätt slags träning. Enklast är att söka på nätet eller att fråga någon granne som också har hund. Det finns en poäng i att välja en valpkurs inte alltför långt bort eftersom andra nyblivna hundägare i närområdet troligtvis kommer att gå samma kurs. Då kan man efter valpkursens slut fortsätta att umgås och träna tillsammans med sina hundar.