Om oss

Vi som skriver på den här sidan gör det med en tydlig vision: vi vill skapa bättre hundägare. Vi brukar säga att det inte finns några dåliga hundar – det finns bara bättre och sämre ägare.

Till största del stämmer detta. Bryter man ner påståendet i mindre delar så kan man nämligen se att vissa hundägare inte klarar av att fostra sina hundar på rätt sätt – något som skapar stressade hundar som inte klarar av sociala situationer och som därigenom också kan skapa rädsla hos både andra hundar och hos medmänniskor. Vidare kan man se att vissa hundägare valt fel hundras i förhållande till vad de klarar av. Det är inte hundens fel att en hundägare inte kan hantera den styrka och den kraft som hunden besitter. Detta givetvis också i kombination med uppfostran av hunden i fråga.

Ett tredje problem är att många skaffar hund i fel fas av livet. Man skaffar hund innan man har en stabil ekonomi, innan man har ett fast jobb, innan man skaffat en permanent bostad och innan man, så att säga, lekt klart. Med en hund kommer också ett ansvar, det kommer åtaganden och det kommer uppoffringar. Många är inte beredda på detta. Som sagt: det finns inga dåliga hundar.

Vi vill skapa bättre hundägare och vi vill göra detta genom tydlig information, genom att dela med oss av egna erfarenheter och vår gedigna kunskaper samt genom att ge goda råd, tips och allmän inspiration. Sidan kommer främst att rikta sig mot nya hundägare, men även mer erfarna sådana kan säkerligen hitta nya infallsvinklar och därigenom också skapa en bättre relation till sin fyrbenta vän.

Det är inte bara hundar som ska avhandlas. Vi kommer att skriva om alla tänkbara djur och ge goda råd om allt från träning, kost och sjukvård. Det senare är viktigt. Vad händer om ditt djur plötsligt blir sjukt eller skadat? Tyvärr så händer olyckor och tyvärr så kommer också en dag då det är dags att säga farväl till en älskad vän. Vi ska ge råd om hur man kan hantera den tomhet och sorg som uppstår och hur man kan ta sig vidare genom detta.

Vi ska vända på varenda sten i jakt på ny kunskap att förmedla vidare. Du ska bli en bättre hundägare – och även vi ska utvecklas i detta. Man blir aldrig fullärd och varje dag med hund innebär nya överraskningar. Det är en del av glädjen. Välkommen!